ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yapımı tamamlanan 5 tesis törenle hizmete açıldı.

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve Kaymakam Hamza Erkal yol yapım törenine katıldı. Milletvekili Gülpınar köylülere yollarının yapımı için gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ederek, “Aslında bizler için bir ufak yatırım ama tabi sizler onu o kadar benimsediniz ki o kadar güzel şükür ediyorsunuz ki, o gözlerinizdeki sevinci görünce bizler bu yatırımları daha da fazla artırmak için daha da güzel hizmetleri getirmek için hizmet aşkımız daha da kabarıyor. Şuan yapımı başlatılan ve devam eden yolun yapılması için çok beklediniz sabır gösterdiniz. Bu sabrın sonunda da Siverek’te ilk kez 6 metre genişliğinde yolun yapım çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Beton yola kavuştunuz, bize inandınız güvendiniz yol sorununuz tamamen çözüldü. Sabır ve azimle Allahın izniyle tüm sorunlarımızı çözeceğiz” dedi.

Gülpınar ve beraberindekiler daha Selimpınar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 32 derslik Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 200 öğrenci kapasiteli yurdun açılışı yaptı. Açılışta İlçe Kaymakamı Hamza Erkal hizmetlerinden dolayı Milletvekili Gülpınar, Vali Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç’e plaket takdim etti. Okulun açılışına Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu da katıldı.

Ardından Yenişehir Mahallesi’nde Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılan sentetik çim sahanın açılışı ve Ofis Mahallesi’nde bulunan Sosyal Hizmetler Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ve beraberindekiler, Şanlıurfa karayolu 10. kilometresinde bulunan Harran Üniversitesine tahsis edilen 75. Yıl yatılı bölge okulunun onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Meslek Yüksek Okulu olarak hizmete giren binanın açılışını yaptılar.

Harran Üniversitesi Siverek Meslek Yüksek Okulu’nun açılışında konuşan Milletvekili Gülpınar, üniversite sınavlarının tekrar Siverek’te yapılması için büyük çaba sarf ettiklerini altını çizerek, “Bu çabalarımız sonucu açıköğretim sınavlarının Siverek’te yapılmasını sağladık. İnşallah üniversite sınavları tekrar ilçemizde yapılır bunun için çabalarımız devam ediyor” dedi.

Açılıştan sonra Şanlıurfa Valisi ile Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.