Siverek Belediyesi tarafından caddeleri aydınlatma amacıyla kurulan direklerin kablolarının çalındığı, lambaların tahrip edildiği bir ay içinde yaklaşık 20 bin TL değerinde zarar olduğu iddia edilerek polise şikayette bulunuldu.

İlçenin muhtelif mahallelerinde cadde ve sokak aydınlatmalarında kullanılan direklerde kullanılan kablolardaki bakır madeni için çalındığının düşünüldüğü ifade edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Siverek Belediye Destek Hizmetler Müdürlüğü elektrik mühendisi Mehmet Seval konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Belediye olarak aydınlatma amacıyla kurduğumuz direklerin ileti kabloları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalınıyor. Son bir ay içinde yaklaşık 20 bin TL değerinde zarar tespit ettik. Yaptığımız incelemelerde sigortaların olduğu pano kilitlerinin kırılarak enerjinin kesildikten sonra bu hırsızlığın yapıldığını tespit ettik. Hırsızlık ile kalınmayıp onlarca lamba kırılarak zarar veriliyor. Aydınlatma direklerine zarar verip kablo çalanlar hakkında şikayetçi olduk.”

Konuyla ilgili konuşan bazı mahalle sakinleri hırsızlar yüzünden cadde ve sokakların karanlıkta kaldığını, çalınan kabloların belediye yetkilileri tarafından sık sık yenilenerek aydınlatmanın tekrar sağlandığını ifade etti.