Kızılay tarafından temin edilen 5 bin adet mutfak seti, Suruç’taki misafirlere dağıtıldı.

İlçede bulunan çadır kentlerde yaşamlarını sürdüren Suriyeli misafirlerin tüm ihtiyaçları karşılanırken, Vali İzzetin Küçük’ün talimatıyla Kızılay tarafından temin edilen mutfak setleri Suruç İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi tarafından Suruç Yatılı Bölge İlkokulu ve 11 Nisan çadır kentinde kalanlara dağıtıldı.

Mutfak setlerini alan Suriyeli misafirler Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ve özellikle Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e teşekkür ettiler.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, “İlçemizde bulunan misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını Sayın Valimizin talimatlarıyla yerine getiriyoruz. Ben buradan bir kez daha her fırsatta bizlere desteğini esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, “Dün olduğu gibi bugün de Suriyeli misafirlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Bugün de Kızılay tarafından gönderilen Mutfak setlerini dağıttık. Ben Kızılay yetkililerine buradan teşekkür ediyorum. Artık misafirlerimiz dağıttığımız bu mutfak setleriyle kendi istedikleri yemekleri yapabilecek. Ancak biz devlet olarak günde üç öğün yemek dağıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Vali Küçük ayrıca, ocak ayı içeresinde yapımı tamamlanacak olan 32 bin 500 kişilik çadır kentte de tüm ihtiyaçların karşılanmaya devam edeceğini belirtti.