Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinde, 2 bin Suriyeli öğrenciye kışlık kıyafet dağıtıldı.

Geçtiğimiz yıl Akçakale Kaymakamlığı, Kızılay İlçe Şube Başkanlığı ve Birlik Köprüsü Derneği’nin birlikte açtıkları sosyal hizmet merkezi bu yıl da kıyafet dağıtımına devam ediyor. Suriyeli misafir öğrencilerin kışlık kıyafet dağıtımına, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Akçakale Emniyet Müdürü Mahmut Çetin, Kızılay Şube Başkanı Ahmet Meşhurgül, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ve beraberindeki heyet katıldı.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ise, Kızılay’ın yaptığı bu tür yardımlarını çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Ayhan “İlçede ikamet eden binlerce Suriyeli misafirlerimize yapılacak yardımları Akçakale Belediyesi olarak her zaman sonuna kadar destekleyeceğiz. Belediye olarak şuana kadar binlerce Suriyeli misafirlerimize gıda, battaniye, ulaşım gibi konularda yardımlar yaptık ve bu yardımları her zaman sürdürmeye de devam edeceğiz" dedi.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ise, “İlçe merkezimizde yaptığımız bu okulumuzda yine kıyafet yardımlarımızı gerçekleştirmek istedik. Büyükler için geçen yıl da olduğu gibi kendileri gelip kıyafetlerini seçerek olacaklar. Ama bu okulumuzda çocuklarımıza kendimiz dağıtalım istedik. Bu okul dışarıda kalan 2 bin öğrencimize eğitim veriyor. Gördüğünüz gibi yeni prefabrik okulumuz yapımına devam ediyor. Yakın zamanda çadırlarımızı oraya taşıyacağız. Akçakale bu savaş sürecinde en büyük rolü üslenen bir ilçemizdir. Akçakale Kaymakamı olarak gururla söylüyorum, Devlet olarak Türkiye’nin en büyük çadır kenti olan Süleyman Şah Konaklama Tesisi’mizde 30 bin Suriyeliyi misafir ediyoruz. Ancak ilçede yaşayan 50 bin Suriyeli misafirlerimize de Akçakaleli kardeşlerimiz kucak açmış durumdadır. Dolayısıyla Akçakale de gerçek anlamda Ensar-muhacir kardeşliği yaşanmaktadır. Bu konuda ilçe halkına çok teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.