İç savaşın 3 yıldır sürdüğü Suriye’ye 163 TIR, sınırda ve çadır kentlerde kalan Suriyeliler için 183 TIR insani yardım malzemesi gönderen İnsani Yardım Platformu, kış döneminde yeni bir yardım kampanyası başlattı.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Suriye’de iç savaşın sürdüğü 3 yılda, giyim, halı, yatak, yorgan, battaniye, çocuk maması, ilaç, çocuk bezi, ayakkabı, temizlik malzemeleri, çeşitli temel gıda maddelerinden oluşan 163 TIR malzemenin gönderildiğini söyledi. Sınır içinde çadır kentlerin dışında kalanlara da 183 tır insani yardım ulaştırıldığını belirten Gerem, şu anda Türkiye’ye sığınan 1 milyon 650 bin Suriyeli’nin 489 binin Şanlıurfa sınırları içinde yaşadığını ifade etti. Bu Suriyelilerden 384 binin il,ilçe ve köylerde zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Gerem, Şanlıurfa’daki Suriyelilerden 105 bini çadır kentlerde yaşadığını ifade etti. Kış mevsimi nedeniyle Suriyelilerin yaşam koşullarının daha da ağırlaştığını hatırlatan Gerem, yeni yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, hayırseverlerden destek istedi. Gerem, “Şu ana kadar bizlere yardım eden, katkı yapanlara teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin. Suriyeli muhacir kardeşlerimiz aç ve açıkta kalmasın diye

‘1 Un 1 Battaniye’ sloganıyla yeni bir yardım kampanyası başlatıyoruz. 1 un demek 150 ekmek demektir. 1 battaniye demek bir insanın ısınması demektir. Bu kampanya ile aç ve açıkta hiç kimse kalmasın diye bütün hayırseverleri bu kampanyaya katkı sağlamaya davet ediyoruz. Özellikle bölge halkı unutmamalıdır, Türkiye’ye sığınan 1 milyon 650 bin Suriye’linin dörtte biri Şanlıurfa ili sınırları içerisinde yaşamaktadır” dedi.