Harran Üniversitesi bünyesinde yapımı devam eden Tıp Fakültesi Hastanesi’nin diğer hastanelerle birleşimini öngören Sağlık Bakanlığı ve Harran Üniversitesi arasındaki protokol, Vali İzzettin Küçük ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu tarafından imzalandı.

ŞValilik makamında yapılan imza törenine Sağlık Bakanlığını temsilen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. M.Cihan Ekmen, Harran Üniversitesini temsilen ise Rektör Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu katıldı. Sağlık tesislerinin birlikte kullanımına ilişkin usul ve esaslar hakkında hazırlanan ve 4 yıl geçerli olacak afilasyon protokolü ile yapımı süren hastanenin bir an önce bitirilerek, hizmete açılması hedefleniyor.

İmzalanan protokolün önemine değinen Vali Küçük, “İnşallah birkaç ay içerisinde üniversite hastanemiz devreye girecek. Üniversite hastanemizin devreye girebilmesi için Sağlık Bakanlığı ile üniversitemiz bir protokol yapıyor. Protokolün esası bu hastaneyi, teknik adıyla afiliasyon yoluyla, açmak ve çalıştırmaktır. Bugün bu protokolü imzaladık, çok önemli bir hadisedir. Yaklaşık 500 yataklı hastanemizin şu anda iç tefrişatı yapılıyor. Bu devasa eser devreye girecek. Rektörümüzün bu eserde çok büyük emeği var. Sürekli Ankara’ya giderek yaklaşık 50 milyon TL ödeneği tamamladı. Sağlık Müdürlüğümüz de büyük bir gayret içerisindeydi. Bu dev eser Şanlıurfa’ya hayırlı olsun” dedi.

Tamamlanacak olan hastaneye ulaşım konusunda raylı sistemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla görüşeceklerini de sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük, “Bu hastanenin açılmasıyla günlük 3-4 bin hasta sirkülasyonunun olmasını bekliyoruz. Bu insanların güvenli bir şekilde gidiş gelişi daha çok raylı sistemle olur. Bu hususu Ulaştırma Bakanımız gelince kendilerine arz edeceğiz” diye konuştu.

Küçük, hastanenin 3-4 ay gibi kısa zamanda hizmete açılacağı da müjdeledi.

Rektör Mutlu ise üniversiteye ve bölgeye yakışan bir şekilde ortak çalışma gerçekleştireceklerini ifade etti. Mutlu, şöyle konuştu;

“Hastanemizin devri üniversitemiz ve Şanlıurfa’mız için önemli bir çığır olacaktır. İyi ve faydalı bir iş yaptık. Geçen günlerde Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Cihan Ekmen geldiğinde akademisyenlerimizle bir toplantı yapıp, geçişin faydalarını konuşmuştuk. Bu ortak kullanım bir sinerji oluşturacak ve Şanlıurfa halkına nitelikli sağlık hizmeti olarak yansıyacaktır Bundan sonra çok daha iyi işler yapacağımızı düşünüyorum. Hastanemizde görev yapacak olan değerli hocalarımız ve uzman hekimlerimizle birlikte tüm sağlık çalışanlarının ortak paydası ilin sağlık hizmet kalitesini artırmak olacaktır. Şanlıurfa halkı sağlık hizmetleri noktasında sürekli yeniliklerle buluşacak ve hak ettiği sağlık hizmetlerini ziyadesiyle alacaktır. Şanlıurfa kendi bölgesinde sağlık kenti olmaya aday bir il konuma gelecektir. İnsan yaşamı için hayati önem arz eden bu yatırımların ilimiz halkına hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Mutlu, Osmanbey Yerleşkesi içerisinde yapımı süren hastanenin 2015 yılının Mart ayı sonunda hizmete gireceğini, servislerin ise yıl içerisinde peyderpey hizmete açılacağını ifade etti.