Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 2. Daire Başkanı Dr. Muhammet Ali Asar, Şanlıurfa’da Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Harran Üniversitesi öğrencilerine Cami ve Gençlik konulu konferans verdi.

Şanlıurfa İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampusunda bulunan Yurt-Kur Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversiteli öğrencilere yönelik konferans düzenledi. Eyyübiye Kampusu’nun kafeteryasında düzenlenen programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 2. Daire Başkanı Dr. Muhammet Ali Asar katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, üniversiteli öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda değişik temaların gündeme getirildiğini ifade etti. Müftü Açık, “Bu sene de Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl olduğu gibi çok anlamlı bir tema seçmiş, seçilmiş olan Cami ve Gençlik temasıdır. Bu tema kapsamında üniversitelerde, öğrenci yurtlarında paneller, seminerler ve daha birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Yapılacak etkinlikler gençlere ve öğrencilere önemli bilgiler aktarılacaktır” dedi.

İl Müftüsü İhsan Açık’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Atama 2. Daire Başkanı Dr. Muhammet Ali Asar, Cami ve Gençlik konulu konferansını verdi.

Daire Başkanı Dr. Asar, İslam’ın ilk öğretmeni olan Musab bin Umeyr (radıyallahü anh) hazretlerinden bahsetti. Camilerin dini hayattaki yeri, camilerin sosyal hayattaki yeri, Hz. Peygamber’in (Sallallahü Aleyhi Vesellem) gençlere verdiği önem, gençliğin imanını korumada ve ibadetlere devam etme noktasında caminin fonksiyonelliği, gençlik ve cami arasındaki inşa edilmesi gereken gönül bağı, gönlü camilere bağlı bir gençliğin inşasının önemi, Hz İsmail’in teslimiyeti konularını ayet, hadis ve sahabe hayatından örneklerle anlattı.

Dr. Muhammet Ali Asar, konferans sonunda öğrencilerin sorularına cevaplar verildi.

Konferansa, İl Müftüsü İhsan Açık’ın yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Seyit Ahmet Sümer, Yurt-Kur Öğrenci Yurdu Müdürü Mahmut Bağmancı, Yurt-Kur Müdür Yardımcısı Refit İspanoğlu ve öğrenciler katıldı.