Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek Viranşehir’e geldi.

Viranşehir halkı ile kucaklaşan Akyürek taziye ve düğünlere ayrı ayrı giderek, halkın sevinçlerine ve kederlerine ortak oldu. Ardından TEMA vakfı ile Viranşehir Fen Lisesi’nde Ağaç Diken Akyürek, Viranşehir’in yeşil alanlarının günden güne daha da arttığını belirtti. Viranşehir’in Dikme Mahallesi’nde bir orman yaptıklarını belirten Akyürek, “Görmek isteyenler Dikme köyüne gidebilir. Biz burada bir orman yaptık. 3 buçuk yıldır Viranşehir’e ağaçlar gönderiyoruz. Bunların dikilmesi ve Viranşehir’de bir orman alanının oluşması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır da, minik bedenlere ağaç sevgisini aşılamak ve insanların ağaçlara daha da önem vermesi için bu tür kampanyalara katıldıklarını belirterek gelen konuklara ve ağaç dikenlere teşekkür etti.

Viranşehir İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan bir konuşma yaparak, ağaç sevgisinin önemine değindi. Dinde ağaç ve canlılara önem vermenin önemli olduğunu belirten Arslan, “Dinimizde de ağaç sevgisi önemlidir. Böyle hayırlı bir işe geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Peygamber efendimizin bir hadisinde “Kıyamet olacağını bilseniz de mutlaka ağaç dikin” demiştir. Yine başka bir hadisinde "Kim bir ağaç dikerse ve kim onun gölgesinde ve meyvesinde yararlanırsa mutlak suretle o ağacı dikene sevap verilir’ diye buyurmuştur” dedi.

Konuşmaların ardından, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ve Ak parti ilçe yöneticileri, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü, öğretmenler, öğrenciler ile birlikte ağaç diktiler.

Akyürek’in Viranşehir gezilerinde Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, İlçe Müftüsü Abdulrakıp Aslan ve Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci de eşlik etti.