İmam Hatip Ortaokullararası 8’inci Arapça Yarışmaları İl Elemeleri Viranşehir’de düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulu tarafından koordine edilen İmam Hatip Ortaokullararası 8’inci Arapça Yarışmaları İl Elemeleri Viranşehir Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş’in de katıldığı yarışma öncesi Kuran-ı Kerim ve İstiklal Marşı okundu. Sırayla şiir, şarkı, hikaye dalında performanslar sahnelendi ve ödül töreniyle yarışmalar sona erdi. Yarışlar sonucu çocuk şarkıları dalında 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu birinci, Bediuzzaman Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Viranşehir İmam Hatip Ortaokulu ise üçüncü oldu.

Şiir dalında 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu birinci, Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Gömülü İmam Hatip Ortaokulu ise üçüncü oldu.

Hikaye kategorisinde ise Sergen İmam Hatip Ortaokulu birinci, Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Büyük Çavuş İmam Hatip Ortaokulu da üçüncü oldu. Yarışmalar sonucu 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olan okullara katılım belgeleri ve madalyaları verilirken birinci olan öğrencilere 150 Türk Lirası, 2’inci olan öğrencilere 75 Türk Lirası, 3’üncü olan öğrencilere ise 50 Türk Lirası hediye çeki verildi.