Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın 5 ciltlik ‘Müslümanların Tarihi’ adlı kitabı çıktı.

Kitabının 25-30 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Prof. Dr. Sırma, Müslümanların tarihi adıyla hazırladığı eserinin bugüne kadar yayınlanan İslam tarihi alanındaki eserlerden farklı bir şekilde kitabı kaleme aldığını söyledi. Prof. Dr. Sırma, Hz. Adem’den, Hz. Muhammed’e (sav) kadar bütün peygamberlerin getirdiği mesajın İslam, insanlara tebliğ ettikleri bütün bu peygamberlerin tebliğleri ve tebliğ uğruna yapılan mücadelelerde geçen olayları içeren olayların konu edindiğini kaydetti. Prof. Dr. Sırma, "Kitapta klasik İslam tarihlerinde olduğu gibi Müslümanların yaşadıkları olaylar zinciri Mekke’de başlatılıp Osmanlı imparatorluğu ile bitirilmiyor. İlk peygamberden Hz. Muhammed’e (sav) kadar gelen peygamberler hakkında gerekli bilgiler veriliyor ve ondan sonra da Hz. Peygamberin (sav) mücadelesi, daha sonra çeşitli yerlerde Müslümanların kurduğu devletler anlatılıyor" dedi.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam tarihi derslerini veren Prof. Dr. Sırma’nın İslam tarihi ve gezi anılarından oluşan 34 kitabı bulunuyor.