Siirt’in Erih ilçesinde kadın girişimci Remziye Ertuğrul, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) aldığı mali destekle kendi iş yerini kurdu.

Eruh Kaymakamı Murtaza Dayanç, KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç ve ilçe yetkililerinin katılımıyla açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Kaymakam Dayanç, Eruh’ta KOSGEB’in mali desteğinden faydalanarak kurulan ilk iş yerinin bir kadın girişimci tarafından olmasının ayrı bir anlam taşıdığını söyledi. Aynı zamanda diğer girişimci adaylarına da örnek olacağını dile getiren Kaymakam Dayanç, ilçe halkı ve özellikle kadın girişimcilerin bu tür desteklemelerden faydalanmalarını sağlamak için Kaymakamlık olarak kendilerine her türü konuda yardımcı olacaklarını söyledi.

KOSGEB İl Müdürü Erkılıç ise, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonunda eğitimi alıp yeni işletme kuranlara, 30 bin lira geri ödemesiz hibe ve 70 bin lira geri ödemeli faizsiz kredi desteğinin verileceğini, kadın ve engelli girişimcilere ise yüzde 10 pozitif ayrımcılık sağlanacağını belirtti. Tören, açılış kurdelesinin kesilmesi ve iş yerinin gezilmesiyle sona erdi.