Demokratik Özgür Kadın Harekete (DÖKH) öncülüğünde toplanan bir grup kadın, Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatarak önce basın açıklaması yaptı, ardından skeç izledi.

Uluslararası Kadın Mücadele ve Dayanışma günü nedeniyle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Siirt il örgütüne yakın sivil toplum örgütlerinin katılımıyla DBP il binası önünde toplanarak Güres Caddesi’ne yürümek istedi. Polis, aralarında Siirt Belediye Eş Başkanı Belkıza Beştaş Epözdemir, DBP Siirt İl Eş Başkanı Kıymet Mut ve partili kadın üyelerinde bulunduğu kalabalığı, Cumhuriyet Caddesi Mithat Öktüren Bulvarı’nda durdurarak, yürüyüşe izin vermedi.

Yürüyüşe izin verilmemesine tepki gösteren Belediye Eş Başkanı Epözdemir, Güvenlik Şube Müdürü ile tartıştı. Yaklaşık 20 dakikalık süren görüşmeden olumlu sonuç çıkmayınca, kadınlar eylemlerinden vazgeçerek bu kez bulundukları caddeyi trafiğe kapatıp basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan DBP Siirt Belediye Meclisi üyesi Müjde Bozan, kadına yönelik şiddettin tüm dünyada acımasızca devam ettiğini, tarih boyunca militarizmin doğurduğu, Ortadoğu’da egemen olan savaş ve şiddet unsurlarından en çok kadınların etkilendiğini söyledi. 25 Kasım’ın diktatörlere karşı gösterilen direnişin tarihi olduğunu dile getiren Bozan, kadın bedenine yönelik her türlü saldırılara, kadın düşmanı politikalara karşı topyekun dünya kadınlarıyla dayanışma içinde olduklarını kaydetti.

Slogan atarak ‘kadına özgürlük’ gibi çeşitli pankartlar açan grup, daha sonra oturma eylemi yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlik alanında, partili gençlerden oluşan kız ve erkekli grubun IŞİD’in Ortadoğu’da kadına yönelik bakışına atıfta bunun skeci izletildi.

Etkinlik sonrası grup sessizce dağılırken, cadde de trafiğe açıldı.