Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Gürgöze köylüleri, Siirt Havalimanı yapımı için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci ile ilgili düzenlenen toplantıya katılarak, ekili arazileri üzerinde yapılacak havalimanına tepki gösterdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen Siirt Havalimanı ÇED süreci toplantısı tartışmayla başladı. Toplantıya katılan Gürgöze köylüleri, Kurtalan ilçesi, Gedikbaşı ve Kaynaklı yerleşim yerleri arasındaki Gürgöze köyü mevkide, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Siirt Havalimanı projesinin ekili alanlarını yok edeceği gerekçesiyle karşı çıktıklarını söyledi.

Toplantıda söz alan İbrahim Karataş, yeni havalimanı yapılacağı alanın kendi arazileri üzerinde projelendirildiği, köyde yaklaşık 11 bin dönüm ekili tarım arazisinin yok edileceği söz konusu olduğundan bu projenin kendi arsalarında yapılmasına şiddetle karşı olduklarını söyledi. Karataş, "Devletin onca atıl durumda arsası bulunmasına rağmen bula bula bizim ekili arazilerimiz üzerinde havaalanı yapması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Tek geçim kaynağımız olan tarım ve hayvancılık ile uğraştığımız için böyle bir projenin ekili arazilerimizde yapılacak olması bizi zorunlu göçe tabi tutacak. Şiddetle karşı çıkıyor ve yasal tüm haklarımızı kullanacağımızı bildiriyoruz" dedi.

Toplantı soru cevapla sona erdi.