Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan vekili Nedim Kuzu, geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe giren ve halk arasında torba yasa olarak bilinen 6552 Sayılı İş Kanunu ve Alacakların Yapılandırılmasına Dair Kanun’dan Siirt esnaf ve tüccarlarının yararlanması çağrısında bulundu.

Çok zor şartlar altında faaliyet gösteren tüccar ve esnafın, yüksek kira vergi ve prim oranları karşısında zorlandığını belirten Kuzu, torba yasa ile oda üyelik aidatı, sosyal güvenlik primi ve vergi borcu olan tüccar ve esnaf için avantajlar getirdiğini dile getirdi. Kuzu, “Yeni yürürlüğe giren yasanın vergi ve prim borcu olan tüccar ve esnafa çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Tüccar ve esnafımız yeni yasanın kendilerine sağladığı avantajları kullanma konusunda gerekli duyarlılığı göstermelidirler. Bu yasa ile oda üye aidatı vergi borcu ve sosyal güvenlik primi borcu olanlara bu borçları ödemede çeşitli kolaylıklar sağlandı. Vergi borcu olanların 1 Aralık 2014, sosyal güvenlik prim borcu olanlarında 31 Aralık 2014 tarihine kadar ilgili kurumlara başvurmaları gerekmektedir. Çok zor şartlar altında işlerini devam ettiren tüccar ve esnafımızın bu sürenin sonunu beklemeden gerekli müracaatları yapmalarında yarar vardır” dedi.

Kuzu ayrıca, bu konuda ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde tüccar ve esnafa yönelik bilgilendirme çalışması yapacaklarını da sözlerine ekledi.