Siirt Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci tarafından işletilen bir kafenin genç müşterileri, ilginç buldukları sözleri ve şehrin sorunlarını bir kağıda not edip tavana asıyor.

3 ay önce bir grup öğrenci tarafından şehir merkezinde açılan kafede, gündüz özel sohbet programı gece de canlı müzik ile müşteri memnuniyeti sağlanmaya çalışılıyor. Kafenin müşterileri genelde gençlerden oluştuğu için, buraya gelenler dertlerini bazen şiirsel bazen de edebi bir yazımla, bazı gençler ise şehrin sorunlarına duyduğu tepkiyi sarf ettiği birkaç cümleyle kağıda yazarak duvara veya tavandan sarkıtılan iplere asıyor.

Kafeyi işleten Baran Karali ve Avşin Ekin, çalışanların tamamın öğrencilerden oluştuğunu, bu sayede öğrencilerin boş zamanlarını aynı zamanda çalışarak değerlendirdiklerini söyledi. Karali, "Kfede öğrenciler kendi çaylarını doldurup kendileri içiyor. Bizler okulda olduğumuzda boşta kalan diğer arkadaşlarımız bakıyor. Burada ciddi bir güven ortamı oluşturduk. Kafe gelirlerinden masraflar çıkarıldıktan sonra geri kalan bir kısmıyla muhtaç olan öğrencilerin eğitim masraflarına harcanıyor. Kafeye gelen öğrencilerin Siirt’e yaşadıkları sorunları kendi çapında kağıda dipnot düşerek ya duvara, ya da duvardan sarkıtılmış iplere asarak bir nevi rahatlıyor. Siirt’in temel sorunlarını yazanda var, sevdiği insana duyduğu özlemi anlatan da var. Birçok öğrenci dilencilerden şikayetçi ve bundan dolayı şikayetlerini bir kağıda yazarak duvara asıyor" dedi.