Siirt Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastaların yapmış olduğu el işi ürünler sergide tanıtıldı.

Siirt Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törene Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Sağlık Müdürü Serkan Aslan, Halk Sağlığı Müdürü Erol Emre Ömür, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fikret Can, kurum müdürleri, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, sekreterlik personeli ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları ile hastalar katıldı. Törende konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fikret Can, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin 2013 yılında hizmet vermeye başladığını, 23 hastayla hizmet vermeye başlayan merkezde 2016 yılında 95 hastaya, 2017 yılının Mart ayına kadar ise 140 hastaya bakındığını söyledi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Seval Taşpınar ise Sağlık Bakanlığı’nın 2011 yılında uygulamaya başladığı toplum ruh sağlığı modeli kapsamında kurulan merkezin, ağır ruhsal hastalığının sebep olduğu yeti yitimi ile toplumdan kopan hastaların yeniden topluma kazandırılması için alıştığını söyledi. Taşpınar, "Bu tür merkezlerin kurulmalarındaki amaç, hem hastanın kendisi hem de bakım veren yakını için yaşam kalitesini artırmak, hastaneye yatışları azaltmak, gerektiğinde evde sağlık hizmetleri uygulamasına entegre bir şekilde hastaneye yatmadan yaşadıkları ortamda tedavinin devamlılığını sağlayarak topluma kazandırmaktır. Ayrıca bireysel danışmanlık hizmeti vermek, hastaları ve hasta yakınlarını hastalık, tedavi ve tedavinin olası yan etkileri konusunda bilgilendirmek, hastalık belirtileriyle baş etme yöntemleri, hastaların ilgi ve yeteneğine göre güzel sanatlar, müzik, spor, el sanatları gibi alanlarda sosyal beceri kazandırmak gibi etkinliklerle haftanın beş günü hizmet verilmektedir" dedi.

Kurdele kesilmesinin ardından serginin gezilmesi hastalar tarafından verilen canlı müzik performansı ile etkinlik sona erdi. Serginin dört gün boyunca devam edeceği belirtildi.