Siirt’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlanırken, törene katılan çocuklar askere ’En büyük asker, bizim asker’ tezahüratları yaptı.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Valilik makamında tebriklerin kabulünün ardından Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Halil Soysal, törenin yapıldığı valilik binası önünde, kortej aracıyla törene katılanların bayramını kutladı. Günün anlamını belirten bir konuşma yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılını coşku içinde kutladıklarını söyledi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı tören alanına gelenler didik didik aranırken, etkinlik daha sonra, öğrencilerin şiir okumaları, ilköğretim okulları ve liseler arası “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile diğer etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti. Katılımın az olduğu etkinlikte, tören alanında toplanan bir grup çocuk, tören geçiti sırasında ‘En büyük asker bizim asker’ sloganları attı. Ayrıca yapılması planlanan folklar etkinlikleri ile saat 20.00’de cumhuriyet bayramı resepsiyonu Karaman’da yaşanan maden ocağındaki kaza nedeniyle iptal edildi.

Tören, okul öğrencileri ve askeri birliğin kortej geçişiyle sona erdi.