Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Güres Caddesi’nde diyabet standı açılarak vatandaşlara diyabetin riskleri anlatıldı.

Siirt’te, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Güres Caddesi Sancaklar Okulu yanında açılan standa gelen vatandaşları bilgilendiren Endokrin Uzmanı Dr. Safiye Arık, diyabete karşı farkındalığı arttırmak ve şeker taraması yapmak amacıyla çalışma başlattığını söyledi. Diyabete karşı eğitim ve bilinçlenmenin çok önemli olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Arık, hastalığın dikkate alınması gerektiğini, özellikle gebelikte diyabetin anne ve bebek sağlığı açısından büyük risk oluşturduğunu kaydetti. Uzm. Dr. Arık, hastaları rahatsızlıkları ile ilgili bilinçlendirilmek, tedavi süreçlerinde gerekli diyet ve ilaç kullanımları açısından önemli rol oynadığını, bu konuda Siirt Kamu Hastaneleri Birliği bünyesindeki kurulan stantta her yaştan vatandaşa eğitim verdiklerini dile getirdi.

Daha sonra görevli hemşire ve sağlık personellerinden oluşan ekip, standa gelen vatandaşların kan, şekeri ve tansiyon ölçümünü yaparak, riski taşıyan vatandaşları endokrin ve dahiliye polikliniklerine yönlendirdi.