Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Genç Girişimciler Kurulu, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde global girişimcilik konulu panel düzenledi.

Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Özyeşil başkanlığında düzenlenen panele STSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Naci Arık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Uzman Yardımcısı Utku Aslan, İş-Kur İş ve Meslek Danışmanı Şaban Ersan, Siirt Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu Başkanı Abdusselam Yılmaz panelist olarak katıldı. Panelde konuşan Özyeşil, dünya genelinde 130’dan fazla ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası’nın yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle gençlerin yenilikçilik potansiyellerini keşfedip, girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik etmek olduğunu söyledi.

Etkinlikler çerçevesinde 15-30 yaş arasındaki gençlerde girişimcilik bilincini oluşturup potansiyellerini ortaya çıkarmayı amaçladıklarını belirten Özyeşil, küresel ölçekte başarılarını kanıtlamış girişimcilerin, Türkiye’nin önde gelen iş adamları, fikir önderleri, profesyonel yöneticiler ve uzmanların gönüllü olarak gençlerle buluştuğunu dile getirdi. Özyeşil, "10 yıl önce başlayan ve 150 ülkede etkin hale gelen global girişimciliğin Siirt’te de genişletmesini sağlamak için gençlere girişimcilik hakkında neler yapılabileceğini anlatıyoruz" dedi.

Öğrencilerin katıldığı panel soru cevapla sona erdi.