Siirt’te günlük ve haftalık yayın yapan gazeteler, Siirt Valiliği’nce oluşturulan basın kontrol kurulu tarafından denetlendi.

Siirt Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Uras, gazeteci üye Mehmet Niyazi Deniz, Valilik Denetleme Kurulu üyesi Zeynel Abidin Ertaş ve Maliye personeli Adnan Kavurt’tan oluşan kontrol kurulu üyeleri, sırasıyla haftalık yayın Kurtalan, Kurtalan Ekspres, Baykan Haber ve günlük yayın yapan Siirt ile Sonsöz gazetelerini denetledi.

İl Basın Kontrol Kurulu üyeleri yaptıkları incelemeler sonucunda, yayın yapılan gazetelerin yayın periyodu hakkında bilgi alıp rapor tuttu. Gazete içeriği, haber reklam, ilan ve iktibas, gazete arşivinden oluşan icmal varakalarını ve gazetelerin ofset bölümlerini kontrol eden denetleme ekibi, aynı zamanda gazetelerin eksikliklerinin giderilmesi noktasında gazetecilere yardımcı oldu.

İl Basın Kontrol Kurulu üyesi Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Uras, yılda 1 kez zorunlu olan denetimlerde gazetelerde çalışan personelin iş koşulları ve sosyal güvenceleri hakkında çeşitli bilgiler verildiğini söyledi.

Siirt genelinde ilan alma hakkı bulunan 2 günlük 4 haftalık gazete bulunuyor.