Siirt Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zakir Akdağ, Yalova Siirtliler Derneği Başkanı Vedat Babaoğlu’nu ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalova Siirtliler Derneği Başkanı Babaoğlu, Türkiye’ye dağılmış Siirtlilerin birbirinden haberdar olmalarını sağlamak ve yaklaşık 10 bin Siirtli’nin yaşadığı Yalova’da güçlü bir birliktelik kurmak her alanda söz sahibi olmalarını sağlamak için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Siirtliler Derneği bünyesinde kısa sürede önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini aktaran Babaoğlu, "Yalova’da yaşayan bütün Siirtlilerin hizmetkarıyız. Siirt’e özgü yumurta bayramını geleneksel hale getirerek her yıl binlerce insanın katılımıyla burada kutlama kutluyoruz. Siirtlilerin birbirinden haberdar olup kendi örf ve adetlerini yaşamalarını sağlamak için bu tür etkinlikleri tertipliyoruz. Siirtliler Yalova’da etkilidir, tek vücuttur" dedi.

Bir yakınının taziyesi için İstanbul’a, ardından da Yalova’ya gelerek hemşehrileriyle hasret giderdiğini aktaran Siirt Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akdağ ise yapılan çalışmalardan ötürü Babaoğlu’na teşekkür ederek, Siirtlilerin gurbette açılan kapısı gören gözü olan Yalova Siirtliler Derneği ve yönetimine teşekkür etti.