Siirt Kamu Hastaneler Birliği (SKHB) Genel Sekreteri Fikret Can, bir sendikanın Devlet Hastanesi’nde radyoloji ünitesinde hiç kurşunlama olmadığını, bu durumun hasta ve çalışanların sağlığını tehdit ettiği iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Devlet Hastanesi’nin kasıtlı olarak karalandığını belirten Can, iyonizan radyasyon yayan tüm cihazların bulunduğu alanlarda duvar, kapı ve pencerelerin kurşun kaplı olduğunu söyledi. Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasının yaklaşık üç ay önce hizmete girdiğini kaydeden Can, hastanenin tam kapasite ile çalıştığını, hastane bünyesinde radyoloji ünitesinde bulunan görüntüleme cihazlarının bir kısmı yeni ve kuruma ait, bir kısmı da hizmet alımı yöntemiyle edinilmiş uzun süredir kullanılan cihazlar olduğunu dile getirdi.

Tüm cihazların kurulumunun yaklaşık 2 ay önce yapıldığını ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’na (TAEK) lisans işlemleri için başvurduklarını dile getiren Can, "TAEK’ten gelen ekibin yaptığı ölçümler neticesinde tarafımıza verdiği bilgilerde çalışanların çekim yaptığı alanlarda ölçülen radyasyon düzeyinin normal sınırların bir miktar üzerinde olduğu tespit edilmiş. İnsan sağlığını tehdit edecek düzeyde olmadığı belirtilmiş ve gerekli tedbirlerin alınıp eksiklikler giderildikten sonra lisans işlemleri için yeniden başvuru yapılmasını istemiştir. Eksiklikler teknik ekibimiz tarafından 3 gün gibi kısa bir sürede giderilmiş ve lisans işlemleri için yeniden başvuru yapılmıştır. Bir sendikanın kurşun kaplama olmadığı iddiası ise yalandır ve bu kişi tarafından bilinmesine rağmen hastaneyi küçük düşürmek maksadı ile ortaya atılmıştır. Bir devlet kurumu küçük düşürülmeye, itibarsızlaştırılmaya çalışılmıştır. Gerekli yasal yollara başvurulacaktır" dedi.