Mardin merkezli Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırma Merkezi (USTAD) başkanlığında Siirt’teki Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) katılımıyla 6-7 Ekim olayları ve barış süreci konulu bir toplandı yapıldı.

Eğitim Bir-Sen Siirt Şubesi binasında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan USTAD Başkanı Ahmet Akgül, coğrafyada yaşanan gelişmeleri ele alıp demokratik toplumlarda karşılaşılabilecek olası uyuşmazlıkları, STK ve akademisyenlerin çözümündeki etkisini tartışmak için Siirt’te bir araya geldiklerini söyledi. USTAD’ın sivil toplum temelli bir düşünce kuruluşu olduğunu belirten Akgül, bölgenin ya uzaktan el feneriyle okunmaya çalışıldığını, ya da bir takım analiz ve tahlillerin yanlış yansıtılmaya çalışıldığını dile getirdi. Dünyanın ilgilendiği bölgenin ortasında yaşadıklarını belirten Akgül, bu amaçla düşünce kuruluşu olarak bölgedeki kanaat önderleri, entelektüellerin söz sahibi olmasını ve doğru bilgiyi yansıtmasını sağlamak için ortak akıl toplantıları tertiplediklerini, bugün de 6-7 Ekim olaylarını konuşup sorunun temeline inmek amaçladıklarını ifade etti.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili F. Özgür Çalapkulu, Eğitim-Bir Sen Siirt Şubesi Başkanı Murat Şeker, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şube Başkanı Murat Coşar, Siirt İmam Hatip Liseleri Mezunları Dernek Başkanı Necmettin Çiçek ve bazı STK temsilcileri ile akademisyenlerin katıldığı toplantı, daha sonra basına kabalı olarak devam etti.