Suriye’deki iç savaştan kaçarak sığındığı Siirt’te, iş bulamamaktan yakınan 5 çocuk babası Feyyad Halil Yusuf, çalışarak para kazanmak istediğini söyledi.

Yaklaşık 2 aydır iş bulamadığından kuru ekmeğe muhtaç olduğunu belirten Yusuf, Aydınlar Caddesi’nde kiraladığı evde 5’i çocuğu olmak üzere 11 kişiyle tek bir odada kaldığını kaydetti. Suriye’de patlayan bomba nedeniyle bir kardeşinin gözünü kaybettiğini de ifade eden Yusuf, "Suriye’deki savaş her şeyimizi götürdü. Kaçarak sığındığım Siirt’te Türkçe, Kürtçe ve Arapça bilemediğinden kimse iş vermiyor. Ben ve gözü görmeyen bir kardeşimle birlikte 11 kişilik bir aile bir tek odada hayatımızı sürdürüyoruz. Kış geldi ne ekmeğimiz var, ne de yakacak odun ve kömürümüz. Yetkililere çağrıda bulunuyorum, dilenerek para kazanmak istemiyorum, şerefimle çalışıp kazandığım parayla ailemi geçindirmek istiyorum. Ancak kimse iş vermediği için ailem aç ve açıkta" dedi.

61 ÜLKEYİ GEZMİŞ

Suriye’nin Şam kentinde durumunun çok iyi olduğunu, ancak çıkan savaştan sonra evlerini ve iş yerlerini bırakarak kaçmak zorunda kaldıklarını belirten Feyyad Halil Yusuf, gemi kaptanlığı yaptığı sıra 61 ülkeyi gezdiğini, İngilizce, Fransızca dillerini çok iyi derecede konuşmasına rağmen Türkçe’yi bilmemesinin kendisinin işsiz kalmasına neden olduğunu kaydetti. Yusuf, "Bir battaniyede 4 kişi yatıyoruz. Geceleri çok soğuk oluyor çocuklarımı sararak uyuyoruz. Yardım için Siirt’te birçok yere başvurdum ancak bana şuana kadar yardım eli uzatılmadı. Çevrede bulunan vatandaşlar ve bizim burada tek iletişimimizi sağlayan tercüman sayesinden evimize ekmek alabiliyoruz. Allah’a şükür elim ayağım tutuyor ama dil bilmediğimizden çoğu esnaf bizi çalıştıramıyor. Para olmadığı için iki aydır evin kirasını ödeyemiyorum. Ev sahibi 3 mühlet verdi. 3. günün sonunda beni kapı dışarı edecek. Ben de çareyi İnsani Yardım Vakfı (İHH) Siirt şubesine başvurmakla yaptım. Şimdi onlardan gelecek yardımı dört gözle bekliyorum” dedi.