Sinop’un, 1214 yılında Selçuklular tarafından fethinin 800. yıldönümü kutlamaları nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü tarafından konser düzenlendi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda verilen konser Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü tarafından “Çırpınırdı Karadeniz” eseri ile başladı. Konser sonunda Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger teşekkür konuşması yaptı. Vali Köşker yaptığı konuşmaya, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizeleri ile başladı; “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukca yürekler, onu top sindiremez.’ Biz bu birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi devam ettirdiğimiz sürece kimse bizi sindiremeyecek Allah’ın izniyle ondan hiç kuşkumuz yok" dedi.

Vali Köşger konuşmasının sonunda mehterin insanlarda oluşturduğu duygu hissiyatını şöyle anlattı: "Allah, bu millete daha nice 800. yıllar birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı nasip etsin." Vali Köşger son olarak Sinopluların 800. fetih yıldönümünü kutladı. Mehteran takımı Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’e Osmanlı amblemi hediye etti.