Sinop Üniversitesi yeni kampüsü içerisinde yer alan meslek yüksek okulunun yeni binası için yer teslimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Geçen hafta gerçekleştirilen sentetik atletizm parkurlu futbol sahasının yer teslim töreninin ardından bugün de meslek yüksek okulunun yeni binası için yer teslim töreni yapıldı. Fen-Edebiyat Fakültesi yerleşkesi yanındaki arazide düzenlenen törene Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmet Berber, Prof. Dr. Temel Bayrak, Genel Sekreter Mehmet Atlı, daire başkanları ve firma yetkilileri katıldı.

Meslek yüksek okulu inşaatını yapacak olan firma yetkilisi Muhammer Esen, “Yüksek okul binasının yer teslim tarihi 10 Kasım 2014 olup, sözleşme bedeli 8 milyon 646 bin 456 TL’dir. İşin bitiş tarihi ise 10 Şubat 2016’dır" dedi.

Rektör Recep Bircan ise yaptığı açıklamada, “Geçen hafta 2 bin 500 kişi kapasiteli Uluslararası Atletizm Pisti sahamızın yer teslimini gerçekleştirmiştik. Bugün de meslek yüksek okulumuzun yer teslim törenini yapıyoruz. Toplam inşaat alanı 12 bin 200 metrekare olan okulumuzun yeni binasında; 20 adet 60 kişilik derslik, 4 adet 120 kişilik amfi, 10 adet laboratuvar, 12 adet atölye, 34 adet ofis, 1 adet toplantı odası yer alacak. Ayrıca öğrenci kantini, bilgi işlem ve ders araçları odası gibi üniteler ile birlikte sığınak, depo, teknik merkez gibi kısımlar da yer alacak” diye konuştu.

Rektör Bircan, yeni kampüs alanında yer alacak fakültelerin de yer teslimlerini önümüzdeki süreç içerisinde yapacaklarını sözlerine ekledi.