İstanbul’dan başlayan Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu’na katılan sporcular, Sinop’tan alınan toprakla birlikte Sinop Valiliği önünde düzenlenen törenle Samsun’a uğurlandı.

Düzenlenen törene Sinop Vali Vekili Kaya Çelik, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Kızılay Sinop Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Kafile Başkanı Tuna Akyüz ve vatandaşlar katıldı. Törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Pedal çeviren sporcuların tanıtımından sonra Kafile Başkanı Tuna Akyüz bir konuşma yaptı. Akyüz yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz için İstanbul’dan çıktığımız bu yolda bizleri yalnız bırakmayan Türk Kızılayı’na, güvenliğimizi sağlayan emniyet güçlerine, bizleri Sinop’ta ağırlayan Sayın Valimize ve desteklerini bizlerden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kafile Başkanı Akyüz konuşmasının sonunda, “Gönül isterdi ki gençlerimizde bu törende olsun, bizlerin yollarda nelerle karşılaştığımızı ve nasıl bir hissiyatla çalıştığımızı görselerdi” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kafile Başkanı Tuna Akyüz, Türk Kızılayı Sinop Şubesi Başkanı Mustafa Kurucuoğlu’na, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk’e, Garnizon Komutanı Şefaattin Serten’e flama sundu.

Sinop Vali Vekili Kaya Çelik’in, Sinop toprağını kafile başkanına teslim etmesinin ardından bisiklet turu Sinop’tan Samsun’a hareket etti.