Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa planlanan "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri Sinop’ta kortej yürüyüşü ile başladı.

Hükümet Konağı önünde başlayan kortej yürüyüşüne Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Spor Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Yaşar Aksoy, Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayhan Özhan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, kulüp başkanları, antrenörler, milli sporcular, hakemler, beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde okul takımları, amatör sporcular ve sporcu aileleri katıldı. Yürüyüşün ardından Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen programa geçildi.

Program Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Kaya Çelik, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yaşar Yılmaz’ın katılımıyla devam etti.

Amatör Spor Haftası programında konuşma yapan İl Müdürü Öztürk, “Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturarak yetenekli oldukları branşlarda eğitilmesini sağlamak istiyoruz. Ayrıca gençlerimizin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araç spordur. Böylece takım ruhu dayanışmasını ve kendi özgüvenini elde etmiş gencimiz, hayatını disiplinli, zamanlarını yararlı çalışmalarla değerlendirebilen sağlıklı bir birey olacaktır.

Tesislerimiz yediden yetmişe herkese açık olup her geçen gün lisanslı sporcu sayımız artmaktadır. Sporcularımız, ülkemizi ve ilimizi uluslararası arenalar da en iyi şekilde temsil edebilmeleri için disiplinli bir çalışma içinde olmalıdırlar. Bundan sonraki süreçte de her branştan sporcularımızın başarı sağlayabilmeleri için çalışmalarında daha özverili ve gayretli olmalarını diliyoruz” dedi.

Öztürk’ün konuşmasının ardından Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri tarafından hazırlanan halk oyunları, jimnastik, tekvando ve güreş spor gösterileri gerçekleştirildi. Program, başarılı sporculara ödül verilmesi ile son buldu.