Sinop’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla çeşitli törenler düzenlendi.

Sinop Deniz Şehitliği’nde düzenlenen tören Şehitler Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından askerler saygı atışı gerçekleştirildi.

Törene Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü ve çok sayıda kurum kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlik Defterini imzalayan Vali Hasan İpek, “MS 675 yılında Sinop’ta şehadet mertebesine ulaşan Seyyid İbrahim Bilal’le başlayıp, 1853 yılı Sinop Deniz Savaşı ve Çanakkale Geçilmez denilerek bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Savaşı ile devam eden şehitler kervanına, ülke olarak Güneydoğu bölgesinde yürütülen terörle mücadele ve son olarak 2016 yılında sınırlarımız ve bölge halkının güvenliği için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’ndaki şehitlerimiz de katılmıştır. Ayrıca, demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik olarak Fethullahçı Terör Örgütü’nce 15 Temmuz gecesi düzenlenen hain askeri darbe girişiminde tankların önüne yatan, kendisine doğrulan silahların karşısında göğüslerini siper ederek geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca sayısız kahramanlık destanları yazarak tarihi bir duruş sergilemiştir. Hain darbe girişiminde şehit edilen 249 aziz şehidimiz kahraman bir milletin evlatları olarak gönüllerimizdeki mutena yerlerini almışlardır.

Şu iyi bilinmelidir ki; ‘tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek vatan’ ülkümüzden ne kadar şehit versek de vazgeçmeyeceğiz. Aziz şehitlerimiz; kendi canlarınızı vererek vatan yaptığınız bu topraklar ve aziz milletimizin gönülleri sizlerin ebedi istirahatgahınızdır. Sizlerin huzurunda saygı ile eğiliyor ve dualarımızla şefaatinizi diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden gazilerimiz ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Törenin ardından Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte hiç dinmeyen acılar bir kez daha tazelendi. Mezarlıkta şehitler için müftülük tarafından dualar okundu. Şehit mezarlığını ziyaret eden protokol üyeleri, mezarlara karanfil bırakarak dua etti.