Sinop’ta Dünya Engelliler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Meydanı’nda yapılan törene İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Feridun Delen, Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürü Haşim Murat Öztürk, Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şube Başkanı Ali Özmen, Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Berlin Gürleyen ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumundan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Havanın yağışlı olması nedeniyle tören, Valilik Toplantı Salonu’nda devam etti. Buradaki programa Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve Belediye Başkanı Baki Ergül de katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş’in konuşmasının ardından engelli çocuklar Burak Gökmen “Hayat Herkese Güzel”, Göktuğ Yüksel “Çocukların Türküsü” ve Hazine Bodur “Yaşama Sevinci” adlı şiirleri okudu.

Program çeşitli spor dallarında ödül alan bireylere ödül verilmesi ile son buldu. Programın ardından, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Berlin Gürleyen, Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürü Haşim Murat Öztürk ve öğrenciler Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti.