Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde “sepsis(kan zehirlenmesi)” hastalığı konusunda konferans yapıldı.

Atatürk Devlet Hastanesi toplantı salonunda yapılan konferansa Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Tolga Baş, Genel Sekreter Yardımcıları, uzman hekimler ve sağlık çalışanları katıldı. Doç. Dr Fatma Ülgen tarafından sepsis hastalığı, tedavi yöntemleri ve sonuçları hakkında konferans verdi.

Sepsisin dünya çapında en sık görülen hastalıklardan biri olduğunu ifade eden Ülgen, halk arasında kan zehirlenmesi olarak bilinen hastalığın tüm dünyada giderek yaygınlaşan bir tehdit olduğunu söyledi.

Doç. Dr Fatma Ülgen, "Sepsiste farkındalık Sağlık Bakanlığı ile beraber Yoğum Bakım Derneği’nin ortak projesi. Bu yüzden 2013 yılından beri bu proje içerisinde yer alıyoruz Yoğun Bakım Derneği olarak. Sağlık Bakanlığı ile beraber Yoğum Bakım Derneği’nin ortak projesinin asıl amacımız sepsiste farkındalığın bütün Türkiye genelinde artırılması ve buna bağlı mortarietlerin azalması. Bununla ilgilide bu hafta içinde yaklaşık 100 küsur ilde toplantılar yapılıyor aynı anda ya da benzer zamanlarda. Önümüzdeki zamanlarda da bu projeler devam edecek. Bu projelerin temel hedefi 2020’de sepsiste farkındalığı artırarak sepsis oranının yüzde 20 azalmasını sağlamak” dedi.

Konferans bitiminde Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Tolga Baş Doç. Dr Fatma Ülgen’e plaket ve çiçek takdim etti. Son olarak katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.