Şırnak Kömür Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Faysal Açar, Şırnak’a Kütahya’dan kömür getirilmesiyle kentteki kömür ocakları ile çalışanlarının maddi ve manevi olarak etkileneceğini söyledi.

Kooperatif binasında basın açıklaması yapan Açar, 50 yıldan bu yana 28 ilin kömür ihtiyacının Şırnak’taki kömür ocaklarından karşılandığını belirtti. Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden Şırnak’a kömür getirileceğini kaydeden Açar, "Son 10 yılda sadece 9 ilin Sosyal Yardımlaşma Fonu, kömürlerin Şırnak’tan karşılamaya devam ediyor. 2014 yılında bazı çıkarcı firmaların Şırnak kömürünün yasaklanması konusunda büyük çabalar sarf etmesi neticesinde, Şırnak’ın kömür ihtiyacı dahi Kütahya’nın Tavşanlı’dan karşılanmak istenmektedir" dedi.

Kütahya kömürünün Şırnak’a gelmesiyle buradaki ocakların ve çalışanların maddi ve manevi anlamda etkileneceğini ifade eden Açar, "Kütahya kömürü Şırnak’a getirildiği andan itibaren, kömür ocakları ve çalışanları fazlasıyla maddi ve manevi anlamda etkilenecektir. Madenlerin bitmesi, Şırnak’ın bitmesi demektir. Şırnak’ın bu duruma düşmemesi için biz Şırnak Kömür Üretim ve Pazarlama Kooperatifi olarak, bütün demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtip, bütün sivil toplum kuruluşlarını, Şırnak halkını ve siyasi partileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.