Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal, Ziraat Türkiye Kupası’nda Göztepespor’u 2-0 yenmelerinin ardından başarılarına gölge düşürülmek istendiğini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Göztepespor’u yenerek guruplara kalan Cizrespor, Pazar günü karşılaşacakları Hasköy Yıldızspor maçı hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Yahya Ünal yönetiminde maça hazırlanan Cizrespor’da futbolcuların neşeli olması dikkatlerden kaçmadı.

Göztepe galibiyetinden sonra futbolcularda büyük bir özgüven oluştuğunu ve motivasyonun üst seviyeye çıktığını belirten Ünal, şampiyonluk için oynadıklarını kaydetti. Göztepespor karşısında elde edilen galibiyetin ardından Cizrespor ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haber ve söylemlerle Cizrespor’un başarısının gölgelenmek istenildiğini ifade eden Ünal, elde edilen bu başarıya hiç kimsenin gölge düşüremeyeceğini dile getirdi. Ünal açıklamasına şöyle devam etti:

"Cizrespor, Göztepespor maçında oynadıkları güzel oyundan dolayı her iki takım oyuncularına teşekkür ediyorum. Ama benim takımım bazı başarıları elde ederken hoş olmayan davranışlarla lanse edilip elde edilen bu başarılara gölge düşürülmeye çalışılıyor. Oysa bu çocukların emeklerine ve elde ettikleri bu başarıya hiçbir kimse gölge düşüremez ve düşüremeyecektir. Bunun cevabını da biz gurup maçlarında da vereceğiz ve buna da herkes şahit olacaktır. Müthiş bir seyircimiz var. Ev sahibi takımların mutlaka bir seyirci baskısı olacaktır. Bizim seyircimiz de o baskıyı göstermiştir. Sahada ise futbolcular müthiş bir mücadele göstererek iki gol atarak Göztepespor’u yenmişlerdir. Bu galibiyeti hiçbir kimse kötü bir şekilde algılamasın. Bu maçı kötü davranışlarla yorumlayarak insanların şahsi fikirlerini basına yansıtarak bizim bu başarımıza gölge düşürüyorlar ancak hiç kimse bu başarımıza gölge düşüremeyecektir. Futbolda ev sahibinin arkasında ateşli bir seyirci varsa mutlaka bir baskı kuracaktır. Ama bu baskıyı buraya gelen takımlar ve özellikle Aydınspor hiçbir sebep yokken, yok efendim Türk bayrağı yok, İstiklal Marşı okunmadı gibi davranışlarla başarımızı gölgelediler. İzmir Ekibi Göztepespor ile oynadığımız maçta da futbolcular müthiş bir mücadele göstererek net bir skorla maçı kazandı. Ancak Aydınspor maçından sonraki senaryo yine devam etti. Ama biz bu senaryoyu bozacağız ve öyle bir şey olmadığını bütün Türkiye’ye göstereceğiz. Çünkü futbolcularım sahada göstermiş oldukları mücadele ile bu galibiyeti hakkettiler."

Cizrespor’un elde ettiği tarihi başarıdan dolayı bu takımın hocası olarak büyük bir sevinç yaşadığını anlatan Ünal, "Çünkü benim çalıştırdığım futbolcular canı gönülden mücadele ederek, amatör bir zihniyetle ve profesyonelce davranarak guruplara kalmayı başardılar. Cizre ve Türkiye tarihinde Ziraat Türkiye Kupası’nda guruplara kalan tek amatör lig takımı olduk. Bu başarıyı elde ettiğimiz içinde çok mutluyum. Bu başarıyı da Cizre halkı ve tüm Güneydoğu halkına armağan ediyorum. İnşallah gurup seçmelerinde de büyük bir takımı seçip bu Fenerbahçe olabilir, Galatasaray olabilir, Beşiktaş olabilir burada bu halka bu takımları seyrettirmek istiyoruz. Ligde olduğu gibi Ziraat Türkiye Kupası gurup maçlarında da hedeflerimiz var. Çünkü biz amatör ligde de şampiyonluğa oynuyoruz ve namağlup durumdayız. Ziraat Türkiye Kupası gurup maçlarında da guruplardan çıkmak için elimizden gelen her türlü mücadeleyi ortaya koyacağız. İnşallah guruptan çıkıp çeyrek finalde oynamak bile bizim için yeterli olacaktır" dedi.

Ünal, taraftarlardan Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacakları 12 maçta takımlarına sahip ve destek çıkmalarını isteyerek, "Taraftarlar maç başladıktan ve maç bittikten sonra sahaya atlama davranışlarından vazgeçsinler çünkü o sevgi gösterisi takıma ve kulübe zarar büyük zarar veriyor" diye konuştu.

Ünal yönetiminde Hasköy Yıldızspor maçı çalışmalarını sürdüren Cizrespor’da futbolcuların neşeli olduğu görülürken, Fildişi Sahilli futbolcu Serge Pacome Djiehoua ve Musa Turaore antrenmanın neşe kaynağı oldu.