Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Nusaybin Caddesi’nde yapılan asfaltlama çalışmalarında eksik kalan yerler Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Belediye’nin talep ve girişimleri üzerine Cizre’ye gelen Karayolları Diyarbakır 9 Bölge Müdürü Şamil Gülen, Cizre’nin tarihi bir kent olduğunu ve çalışmaların bu çerçevede halka yakışır şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Gülen, "Nusaybin Caddesi Karayolları’na bağlı bir yoldu. Çevre yolunu yaptıktan sonra bu yolu da hastane kavşağına kadar bölünmüş yol yapmak için çalışmalar başlatacağız. Yolu hastane kavşağına kadar ayırarak bölünmüş yol yaptıktan sonra asfaltlayacağız. Şu anda Silopi’de bir çalışmamız var onu bitirip hava koşullarını elverişle olması halinde yaklaşık 10 gün sonra burada çalışma başlatacağız. Nusaybin Caddesi’ndeki asfaltlama çalışmasını önümüzdeki günlerde de bitirmeyi düşünüyoruz. Ekiplerimiz belediye ekipleriyle birlikte ortak bir çalışma yürütecektir" dedi.

Sur Mahallesi’nin her iki tarafını da birleştirmek için caddenin altından geçecek şekilde alt geçit yolu yapacaklarını belirten Gülen, "Yani menfez yapacağız ve bunun etrafını yüksek duvarlarla öreceğiz. İlçemizin girişini değiştirmek için böylesine bir çalışma başlatacağız" diye konuştu.

Cizre Belediyesi Başkanı Leyla İmret ise Cizre halkının caddelere ilişkin şikayetleri olduklarını ve bu şikayetlerin haklı olduğunu anlatarak, "Nusaybin Caddesi’nde yarım kalan asfaltlama ve hastane kavşağına kadar bölünmüş yol yapıp asfaltlama çalışmasının başlatılması için girişimlerimiz oldu. Bu girişimlere Diyarbakır Karayolları Bölge Müdürü Şamil Gülen’in olumlu yaklaşmasıyla böyle bir çalışma başlatacağız. Büyük bir sorun çıkmazsa en kısa zamanda çalışmanın başlatılmasını bekliyoruz ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.