Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şırnak Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenleri sözlü ve yazılı mülakattan geçirerek işe alması kararına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Serhat Uğur, çokça zorlu sınavlardan geçerek işe girme hakkına sahip olan öğretmenlerin mülakata tabi tutulmasının doğru olmadığını söyledi. Uğur, "Bu meşru olmayan yönteme dava açtık. Bu davanın da eğitim emekçileri lehine bozulacağından kuşkumuz yok. Nitekim yargı, şube müdürlerinin atanmasına ilişkin sınavı iptal etmiş, okul müdürleri atamalarındaki mülakatın da hukuksuz olduğuna dair kararları yerellerden vermeye başlamıştır. Bu iptallerden sonra Milli Eğitim Şube müdürlerinin hem görevleri hem de verdikleri kararların meşruluğu tartışma konusu haline gelmiştir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin, Eğitim-Bir Sen için üye topladığını iddia eden Uğur, bu uygulamayı gerçekleştirenlerin derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi. Uğur, "İddia odur ki, tarafsız kalması ve tüm sendikalara eşit mesafede kalması ilkesel öneme sahip olan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinin stajyer öğretmenlerin hazırlayıcı kurslarında konumu ve etkisini kullanarak adeta üye çalışması yapmaktadır. Buna benzer iddialar ve belki de daha vahimleri zaman zaman şube müdürleri için de dillendirilmektedir. İddialar ışığında bu uygulamayı gerçekleştirenlerin derhal istifa etmesi ya da uzaklaştırılması gerekmektedir. Zira sendikalara eşit mesafede kalmamış, Eğitim Bir-Sen’in adeta temsilciliğine soyunmuştur. Çok yapmak istiyorsa önünde engel yok, ancak o pozisyonda olduğu sürece bu gibi çalışmalar yürütmesi birtakım ilkelerin ihlali anlamına gelir ki bu da pozisyonunun meşruluğunu sorgulamamıza yol açar" dedi.