Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı’nda çeşitli saldırılara uğrayan personellere, zırhlı araç tahsis edileceğini açıkladı. Ayrıca, personellerin lojman sorununun giderilmesi için de çalışmalara başlandığı belirtildi. Bu açıklama üzerine Büro Memur-Sen heyeti, Metin’i ziyaret ederek, teşekkür etti.

Geçtiğimiz günlerde Büro Memur-Sen heyeti ile bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, Habur Sınır Kapısı’nda görevli personellerin sorunlarını dinledi. Daha sonra sorunların çözümü için harekete geçen Metin, burada çalışan personelin lojman ihtiyacının karşılanması için gerekli çalışmaları başlattıklarını açıkladı. Metin, açıklamasında sınır kapısına gidiş-gelişlerde zaman zaman çeşitli saldırılara uğrayan personellere zırhlı araç tahsis edileceğini de belirtti. Bu açıklamalardan memnuniyet duyan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Uğur Ünalan, beraberindeki heyet ile birlikte, Metin’i ziyaret ederek teşekkür etti.

“YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİKLER YAPILMALI”

Ziyarette konuşan Ünalan, İpekyolu ve Doğu Anadolu Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü personelinin hizmetlerinin C birim alt tipinden puanlanması için yönetmelikte değişikliğin yapılmasını istediklerini de belirtti. Ünalan, yardımcı hizmetler sınıfı ile Genel İdare Hizmetler sınıfında görev yapan personelden lise mezunu olanların ise memur ve denk unvanlara atanabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

“ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEK”

Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise, bakanlık personelinin sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini ifade etti. Büro Memur-Sen’in, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personelinin sorunlarına yönelik yaptığı yapıcı çalışmaların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Metin, bakanlık çalışanlarının en iyi şartlarda çalışması için görüş alışverişinde bulunmaya devam edeceklerini aktardı.