Şırnak Barosu’nda düzenlenen ruhsat töreninde stajyerlik dönemini tamamlayan Siyabend Demir, avukatlık mazbatasını Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi’nin elinden aldı.

Silopi Adliyesi’nde bulunan baro odasında yapılan törene Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, baro avukatları ve Siyabend Demir ile ailesi katıldı. Törende bir konuşma yapan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Demir’i kutladığını söyledi. Elçi, "Gördüğü avukatlık stajını başarılı bir şekilde tamamlayan Siyabend Demir’e avukatlık mazbatasını vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Şırnak Barosu hukuku ve adaleti temsil ettiği için çok daha ayrıcalıklı bir yerdedir. Bu ayrıcalıklı yerin bize yüklediği sorumluluklar da vardır. Şırnak Barosu insan haklarına, hukukun üstünlüğüne büyük önem verdiği için çok ayrı yere sahiptir. Bu sorumluluk ve bilinçaltında aramıza yeni katılan meslektaşımızın ileride baromuza büyük katkılar yapacağına inanıyor bu bağlamda Demir’e yeni mesleğinde başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Mazbatasını alan avukat Siyabend Demir ise insan hakları ihlaline uğramış bir toplumda, hak savunucusu olarak görev yapma heyecanının içerinde olduğunu söyledi. Siyabend Demir, "Bana bu mesleğe gelmemde sebep olan aileme ve avukat arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şırnak Barosu’nda düzenlenen ve baronun 138’nci avukatı olarak kayıtlara geçen Siyabend Demir’in tebrikleri kabul etmesi ile tören son buldu.