Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyonla 15 çocuk sünnet oldu.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Desteklik Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Bugünden Yarına Projesi kapsamında Şırnak bir otelde 15 çocuk için sünnet töreni düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Hasan İpek, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Cumhuriyet Başsavcısı M. Akif Dönertaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, çocuklar, aileler ile çok sayıda kurum müdürü katıldı.

Burada konuşan Şırnak Valisi Hasan İpek, Suriye’de Devlet Başkanı ve Suriye devletinin kendi çocuklarını, kendi vatandaşlarının çocuklarını varil bombalarıyla öldürürken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Şırnaklıların çocuklarına güzel anlar yaşattığını söyledi. Vali İpek, "Sevgili çocuklar bugün artık erkek oluyorsunuz. Erkekliğe ilk adımı atıyorsunuz, hayırlı olsun. Şırnak ilinde görüyorsunuz ki İl Emniyet Müdürlüğü’müz, emniyet teşkilatı ve jandarma teşkilatı, bu kadar yoğun programının bu kadar yoğun güvenlik mücadelelerinin arasında bu tip sosyal etkinliklere de gerçekten vakit ayırabiliyor gerçekten çok da güzel bir program hazırlamışlar. İşte Türkiye Cumhuriyeti devletinin ne olduğu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin nasıl bir devlet olduğunu, şu yaptığımız etkinlikte görebiliriz. Komşularımız olması hasebiyle, Suriye’de Devlet Başkanı ve Suriye devleti kendi çocuklarını, kendi vatandaşlarının çocuklarını varil bombalarıyla öldürürken, yine komşumuz Irak’ta 1 milyonu aşkın insan bunların yüzde 10’u çocuk olmak üzere, iç karışıklık ve savaş içinde öldürülürken yine Türkiye’nin nüfusunun yüzde 90’ı yüzde 95’i Kürt olan Şırnak ilimizde de Emniyet Teşkilatımız, hem Türkiye’yi karıştırmak için mücadele edenlerle amansız bir mücadele ederken, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Şırnaklıların çocuklarına da böyle güzel anlar yaşatmaktadır. İşte devlet olmak budur, işte halkını sevmek budur, işte gerçek hürriyet, gerçek demokrasi budur. Sünnet, bildiğiniz gibi 2 anlama gelir. Birinci anlamı, peygamberimizin (sav) bizlere tavsiye ettiği şeylerin yapılması ve sevap kazanılması anlamına gelir. Gerçekten bu amelin, bu ameliyenin bu yapılanın isminin sünnet olması bunun ne kadar mübarek ne kadar güzel bir şey olduğunu ve Türklerin bu bölgede sünnete ne kadar önem verdiğini, Müslümanların ne kadar önem verdiğini gösterir. Bu bölgede çocuklar genellikle doğar doğmaz sünnet ettirilir, Emniyet Müdürü’müze de bu yaşta 15 evladımızı, sünnet çocuğu bulabildiği için teşekkür ediyorum. Herkese teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi.

Şırnak İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu ise, "Bu gün İl Emniyet Müdürlüğü’müzün toplum destekli şube müdürlüğüyle, İl Sağlık Müdürlüğü’müzün birlikte yürütmüş olduğu proje kapsamında 15 küçük yavrumuzu sünnet törenini hazırlamış bulunmaktayız. Şırnak’ımızın huzur ve güvenliği için gece gündüz fedakarca çalışmaktan dolayı mutluyuz. Kurumlar arası işbirliği yapmak halkımızı acı ve tatlı günlerinde de sonuna kadar sosyal etkinliklerle ve kültürel etkinliklerle mümkün olduğu kadar birlikte olmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sünnet töreni gerçekleştirildi.