Silopi Serhat Belediye Gençlik Spor Kulüp Başkanı Adil Şimşek, Şırnak 1. Amatör Ligi maçlarının 6-7 Şubat 2015 tarihleri arasında başlayacağını söyledi.

Şimşek, Şırnak 1. Amatör Ligi maçları için kayıtların 2 Ocak ve 2015 tarihinde sona ereceğini belirterek, lige Şırnak tan 2, Cizre’den 2, Silopi’den 2 İdil’den ve Kumçatı’dan 1 olmak üzere toplam 8 takımın mücadele etmek için kayıt yaptırdığını ifade etti. Şimşek, "Bizim Silopi Serhat Belediye Gençlik Spor Kulüp olarak hedefimiz ligi en üst sırada tamamlamaktır. Bunun için çalışmalarımız başladı. Futbolcularımız çok iyi bir şekilde hazırlanıyor. Lig maçlarında yeteneklerini sergileyecekler. Şırnak 1. Amatör Lig maçlarına katılacak bütün takımlara başarılar diliyorum.

Şimşek, Şırnak bölgesinde büyük bir eksiklik olan Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ASKF) kurulacağı müjdesini de verdi. Şimsek, "Şırnak’ta ASKF olmaması büyük bir eksiklikti. ASKF’nin kurulması ile beraber Şırnak’ta tüm spor faaliyetleri tek bir çatı altında toplanacak. Bu da Şırnak bölgesinde sporun kalitesini ve seviyesini daha üst seviyelere taşıyacaktır" diye konuştu.