Şırnak’ta, Vali Hasan İpek başkanlığında 2014 yılının ilk 11 ayındaki emniyet ve jandarmadan gelen kaçakçılık ve asayiş verileri açıklandı.

Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu 2014 yılı son değerlendirme toplantısı, Vali İpek başkanlığında Şırnak Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Toplantının basına açık bölümünde emniyet ve jandarmadan gelen verilere ilişkin açıklama yapan Vali İpek, 2014’te Şırnak’ta geçen yıllara oranla kaçakçılıkla mücadeledeki başarının yaklaşık iki kat arttığını belirtti. 2014 yılının 11 aylık döneminde Şırnak’ta müdahale edilen 648 olayda bin 19 kişi şüphelinin yakalandığını ve 36 şüpheli şahsın ise tutuklandığını ifade eden Vali İpek, "2014 yılının ilk 11 ayında 7 milyon 37 bin 630 paket sigara, 31 bin 881 cep telefonu, 22 bin 479 litre akaryakıt yakalandı. Ayrıca 173, 493 gram uyuşturucu ve 4 bin 825 emtia ele geçirildi" dedi.

Vali İpek, toplantıda yıl içindeki olayların değerlendirilmesi ile bundan sonra kaçakçılıkla ilgili mücadele stratejisini belirleyeceklerini ifade etti. Şırnak’ta emniyet ve asayiş konusunda Türkiye genelindeki yapılara bakıldığında başarılı bir yıl geçirdiklerini ifade eden Vali İpek, toplantının ikinci bölümünde ilçelerdeki durumun gözden geçirileceğini dile getirdi. Vali İpek şunları söyledi:

"Şırnak’ta emniyet ve asayiş konusunda Türkiye genelindeki yapılara bakıldığında başarılı bir yıl geçirdik. Bu çerçevede Şırnak, Türkiye genelinde en yoğun problemlerin yaşandığı il. Bu yoğunluğa rağmen emniyet ve asayiş birimlerimizin yaptığı faaliyetler takdire değer ve başarılı bir şekilde devam etmektedir. Emniyet ve asayiş problemleri çözmek ve daha iyi yere götürmek için neler yapabiliriz bunu hep birlikte değerlendireceğiz. Toplantının ikinci bölümünde ilçe kaymakamları ve diğer yetkililerinin katılımıyla olayları değerlendireceğiz."