Şırnak Kömür Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından Şırnak’a Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden kömür getirileceği iddiasıyla toplanan imzalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na gönderildi.

PTT Şırnak Şubesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Şırnak Kömür Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Faysal Acar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden Şırnak’taki ihtiyaç sahiplerine kömür satın almasına karşı başlattıkları kampanyada 3 bin 500 imza topladıklarını söyledi. Şırnak’taki kömür ocakları stoklarında bir milyon ton kömür bulunurken, Şırnak’a ithal kömürün getirilmeye çalışıldığını belirten Acar, "Stoklarımızda kömür olmasına rağmen dışarıdan getirilecek olan kömür hem emekçilerimize hem de kentimize büyük bir darbe vuracaktır. Ancak emekçilerimizin haklarının çarçur edilmesine müsaade etmeyeceğimizi belirterek, emekçilerimize yaşatılmaya çalışılan bu haksızlığı kabul etmeyeceğiz" dedi.

Acar, Tavşanlı’dan gelecek olan kömürün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda gerçekleştirecek olan nakliyesini engellemek için eylem yapacaklarını sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından toplanan imzalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na gönderdi.