Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şırnak İl Temsilciliği 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Duruş, Teşkilat Bölge Sorumlusu Azam Turan, İl temsilcisi Fırat Som, il ve ilçe yönetim kurullarının katılımıyla gerçekleştirilen genel kurul, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. TÜGVA Şırnak İl Temsilciliği, Şırnak İmam Hatip Lisesi Şehit Ahmet Kara Konferans Salonunda yapılan genel kurulda Vakıf Temsilciliği tarafından yapılan çalışmalar ve planlanan çalışmalar anlatıldı. TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Faruk Duruş, 81 il ve 270 ilçede teşkilatlanarak büyük bir aile olduklarını belirtti. Türkiye Gençlik Vakfın Şırnak’taki çalışmalarından memnuniyet duyduklarını ifade eden Duruş, çok heyecanlı bir kitleyle karşılaştıklarını ve bu manzaradan oldukça umutlu olduklarını kaydetti.

TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som da göreve geldiğinden bu yana kentte yaptıkları çalışmaları anlattı. TÜGVA gibi gençliğe hitap eden önemli bir vakıfta görev almaktan onur duyduğunu ifade eden Som, “Yaklaşık 6 aydır, dava arkadaşlarımla il temsilciliğini sürdürdüğümüz TÜGVA Şırnak, hamdolsun şehrimizde yaptığımız ve yapacağımız projeleriyle, özellikle gençliğe İslami çizgide yön vermiş, onların sahip oldukları cevherleri açığa çıkarmaya gayret göstermiştir. Vaktinden, ailesinden ve işinden fedakarlık edip, hayır için koşturmuştur” dedi.

Daha sonra TÜGVA Şırnak İl Temsilciliği, yaklaşık altı aylık faaliyet ve çalışmaları anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Faruk Duruş, Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som’a Kur’an-ı Kerim ve rahle hediye etti. Konuşmaların ardından TÜGVA Şırnak İl Temsilciliği, 1. Olağan Genel Kurulunda mevcut il temsilcisi Fırat Som ile yola devam etme kararı alındı.