Sivas İl Afet Acil ve Durum Müdürlüğü (AFAD) havaların ısınmasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada,"Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde birçok vatandaşımız da tatil hazırlıklarına başlamış bulunmaktadır. Havaların daha da ısınacağı önümüzdeki günlerde özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza dikkat etmemiz gerekmektedir. Tatil için deniz sahilerine gidecek vatandaşlarımız ve piknik için baraj, gölet ve ırmak kenarlarına gidecek vatandaşlarımızın çocuklarına dikkat etmeleri kontrolsüz bırakmamaları hayati önem taşımaktadır" denildi.

Açıklamada Sivas’tan geçen Kızılırmak nehrinde mevcut kum ocakları nedeniyle derinliklerin ani olarak değiştiğini ifade edilerek şunlar kaydedildi.

"Su içerisinde balıkçı kazıkları parçalanmış ağlar gibi birçok görünmeyen tehlike bulunmaktadır. Yine ırmak, baraj, göl ve göletlerde yağmur sularının da etkisiyle çok fazla partikül bulunmakta ve suda görüş oldukça kısıtlı bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın çocuklarını mevcut havuzlara göndermeleri ve iyi bir yüzme eğitimi aldırmaları, yukarıda belirtilen ve görüş olmayan sulardan uzak tutmaları boğulma vakalarının yaşanmaması açısından son derecek önem arz etmektedir."