AK Parti Suşehri ilçe Başkanlığı 5’inci olağan kongresi yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongreye katılan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin yaptığı konuşmada, “Türkiye’mizi, dünyada olması gereken noktaya getireceğiz inşallah. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar her zaman yeni medeniyetlerin inşası içerisinde olmuştur. Bu ülkeye maddi anlamda hizmet edeceğiz. Bu bizim siyasetimizin görevidir. Siyaset birilerini makam ve mevkiye getirmek değildir. Siyaset bizim anlayışımızda o ülkeye hizmet etmektir.” dedi.

AK Parti’nin yerel seçimlerde ezici çoğunlukla iktidarına devam ettiğini ifade eden Bilgin, “AK Parti 12 yıl boyunca, bu ülkenin her karış toprağına, milletine hizmet eden devlet anlayışıyla, bu toprakların gerçek sahibinin millet olduğunu bilerek hizmet yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise AK Parti iktidarının yaptığı hizmetlerin engellenmesi için muhalefet partilerinin sürekli anayasa mahkemesine başvuruda bulunduğunu söyleyerek, “Muhalefet partileri sadece bir hizmeti Anayasa Mahkemesine götürmediler. İstanbul’da hizmete giren Marmaray çalışmalarını Anayasa mahkemesine götürmediler. Çünkü denizin altından yapıldığından dolayı onu fark edemediler. Belki fark etselerdi onu da Anayasa mahkemesine götürürlerdi” şeklinde konuştu

İl Başkanı Ziya Şahin AK parti İktidarıyla Sivas dahil, ilçe ve köylerinde değişimlerin devam ettiğini ifade ederek, hizmetlerin bundan sonrada fazlasıyla süreceğini söyledi.

AK Parti İlçe Başkanlığı için tekrar aday olan Rüstem Yüce bölgenin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla yola devam ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Rüstem Yüce yeniden başkanlığa getirildi