Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’a Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ve dernek üyeleri ‘Her Eve Tatlı Su’ projesi nedeniyle teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyarette konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç, “Muhtarlarımızın bir araya gelebilmesi için geniş kapsamlı bir yer olan Oğuzlar Parkı Semt Evi’nin üst katını tamamıyla bize tahsis ettiğinden dolayı başkanımıza teşekkür ederiz. Ayrıca 4 Eylül Barajı’ndan gelen arıtılmış suyun bazı mahallelerde olmayışı Sivas’ımızın bir sorunuydu. Seçim öncesi ve sonrası en fazla gündemde kalan konu buydu. Başkanımız vermiş olduğu sözü tutarak tatlı su verdi ve bizleri kurtardı. Sadece bu değil tatlı su tankerlerinden de bizleri kurtardığı için Başkanımız Sami Aydın ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Aydın ise, “Su sağlık açısından en önemli değerimiz. Şehrimizin yarısının arıtılmış, diğer yarısının da ham su kullanmıyor olması bizi ciddi şekilde rahatsız etmişti. Seçim öncesi de ifade etmiştik, seçim sonrası da siz dile getirmiştiniz. Allaha çok şükür, ayın on beşi itibarıyla Sivas’ın tamamına arıtılmış suyu ulaştırdık. Bu süre içerisinde 2 hafta gibi kısa bir zamanda test çalışmalarının olacağını kamuoyuyla paylaştık” diye konuştu.

Aydın, “Kamyonlarla taşıdığımız tatlı su denilen ama bizi vicdanen rahatsız eden suyu kontrolsüz bir şekilde dağıtıyorduk. Bu durum modern bir şehre yakışmıyordu, bu görüntü bizi rahatsız ediyordu. Böylece kamyonlarla su dağıtımını bitirmiş olduk. İnşallah Ocak ayının üçü itibarıyla sizlerin ve Sivas halkının katılımıyla resmî olarak Arıtma ve Terfi İstasyonu’nun açılışını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.