Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından “Marka Şehir Olma Yolunda Sivas” konulu konferans gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı fakültenin konferans salonunda gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, kapalı ekonomi sistemine sahip olan toplumlar ile serbest ekonomiye sahip toplumların refah düzeyinin aynı olmadığını dile getirerek, Türkiye’nin özellikle 1990’lı yıllardan sonra serbest piyasa ekonomisine geçiş yaptığını anımsattı. Dekan Erol sözlerinin devamında Türkiye’nin 2014 yılına gelince markalaşmanın önemini fark ettiğini kaydederek “Marka olmadan ne bir toplumun ne bir kentin kendi nüfusunun refah düzeyini yükseltmesi mümkün değil” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise konuşmasında “Marka Şehir Olma Yolunda Sivas” konulu sunumuna markanın tanımını yaparak başladı. Marka olmadan gelişme olmayacağının altını çizen ve Sivas’ı tarihte olduğu gibi Türkiye ekonomisinde ilk onun içerisinde yeniden görmek için markalaşmanın önemine dikkat çeken Yıldırım “Sivas’ı marka yapacak çok değeri var. Divriği Ulu Cami, kaplıcalarımız, Sivas Köftesi, 4 Eylül Kongresi, Sivasspor, medreseler, Cumhuriyet Üniversitesi gibi marka değerlerimiz var. Biz bu değerlerimizin markalaşması için çaba harcıyoruz. Örneğin Divriği Ulu Cami’nin herkes tarafından tanınması için talep olması halinde buraya ücretsiz ulaşım sağlıyoruz” diye konuştu.

Şirketlerin markalarıyla yarıştığı gibi şehirlerin de markalarıyla rekabet ettiğini belirten Yıldırım, Marka Şehir Sivas Projesi’ni hayata geçirdiklerini kaydetti.

Yıldırım konuşmasının devamında Sivas’ın tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını anımsattı.

Soru, cevap şeklinde devam eden konferansın sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, günün anısına Yıldırım’a plaket takdim etti.