Cumhuriyet Üniversitesi Okçuluk Topluluğu (CÜOKÇU) tarafından “Onlar Sadece Ok Atmadılar” adlı konferans düzenlendi.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

CÜOKÇU Başkanı Doç. Dr. Derya Özdemir Doğan, kulübün 2 ay önce kurulduğunu ifade ederek, okçuluğun hem fiziksel hemde zihinsel bir spor olduğunu söyleyerek bu spora değer verilmesi gerektiğini söyledi.

Doğan’ın konuşmasının ardından kulüp üyeleri tarafından ok atma gösterisi düzenlendi.

Araştırma görevlisi Hilmi Arıç’ın oturum başkanlığını yaptığı konferansta Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Orhan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Göksu okçuluğun tanımı, tarihçesi, kültürü, kullanım aşaması gibi konular hakkında bilgiler verdiler.

Doç. Dr. Göksu, okçulukla ilgilenenler için modern silahlar varken neden okçulukla ilgileniliyor sorularına sıkça maruz kalındığını söyleyerek, ok ve yayı sadece Türkler değil, diğer milletlerinde kullandığını belirtti. Göksu, Türklerin kullandığı okların diğerlerinden farklı özelliklere sahip olduğunu söyleyerek, ok ve yayın iyi bir savaş aracı olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Metin Orhan ise Türk yaylarına en çok benzeyen yayların Kore yayları olduğunu vurguladı. Türklerin okçuluğa çok önem verdiklerini ifade eden Orhan, Türk yaylarının özelliklerinden bahsetti.

Konferansın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkul konuşmacılara günün anısına plaket takdim etti.