Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Kulübü ve Yön Sanat Atölyesi işbirliği ile engellileri konu alan ‘Sınır’ isimli engelsiz sanat oyunu sahnelendi.

Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatroya Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Muzaffer İzgü’nün kaleme aldığı, Erdem Öksüz’ün yönettiği ve engelli oyuncuların rol aldığı ‘Sınır’ isimli oyun izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, oyunun duygu yüklü olduğunu vurgulayarak, Cumhuriyet Üniversitesi olarak tiyatroya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Yüksel, “Bugün burada engelli kardeşlerimiz tarafından anlamlı bir oyun sergilendi. Gördük ki aslında onlarda içimizden biri. Engelli kardeşlerimiz azmettiklerinde yapamayacakları şey yok. Bu oyunun sahne almasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Oyunun yönetmeni Erdem Öksüz ise konuşmasında engellerin istendiği zaman aşılabileceğini belirterek, “4 yıldır engelli bireylerle farkındalık çalışması kapsamında 3 farklı oyun, 67 turne, 126 gösterim ve 25 bin seyirciye ulaştık. Özellikle engelli kardeşlerimize teşekkür ederim. Onlarda bizler gibi bu hayatın içinde olduklarını gösteriyorlar. Engelli arkadaşlarımızla bu tür sosyal etkinliklere sıkça devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Yüksel, tiyatro oyuncularına plaket takdim etti.