Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yunus Torun tarafından Merkezi Amfi’de ‘TEKNO-SEM Robotik Sistemler’ adlı seminer düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi’nin ilk Avrupa Birliği fonuyla desteklenen ‘Robolab Projesi’nin Koordinatörü olan Elektrik Elektronik Mühendisliği Devreler Sistemler ABD Başkanı Dr. Yunus Torun tarafından üniversitede yapılan Robotik sistem çalışmaları, 2014 yılı içinde TUBİTAK tarafından desteklenen ve ödül alan projeler hakkında bilgiler verdi.

Torun, “Robotların insan hayatındaki gereksinimleriyle robot teknolojisi sistemlerinin gelişim aşamaları ve bu sistemlerin endüstriyel üretimdeki rolleri ile robotların üretim süreçlerine getirmiş olduğu yenilikler ve avantajlar çok önemlidir. Ülkemizde ki üretim süreçleriyle beraber, robot kullanımı da son birkaç yıldır yaygınlaştı. Üretim yapan endüstrilerin küresel rekabet edebilme kabiliyetini kazanmak, sanayide hızlı, kaliteli mal üretebilmeleri adına esnek üretim sistemlerine geçmeleri gerekir.” dedi.

Torun eğitimlerde Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine kendi alanlarında özel uygulamalı derslerin verileceğini söyleyerek, “Öğrencilerin bu proje sayesinde daha fazla donanımda mezun olarak iş bulma olanaklarının artırılması, bulundukları işlerde elde ettikleri bilgi ve birikim sayesinde yenilikçi ve üretken çözümler yaratabilme özelliklerine sahip olmasını amaçlıyoruz. Proje sayesinde ülkemiz sanayisine daha potansiyelli ve becerikli çalışanlar kazandırılıp, sanayi alanındaki bu eksiğimizin giderileceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Seminer sonunda Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Yrd. Doç. Dr. Torun’a günün anısına teşekkür belgesi takdim etti.