Sivas’ın Gürün ilçesini ziyaret eden emekli Orgeneral Edip Başer’in ‘Kanatsız Uçmak’ adlı kitabının imza günü ziyaretçi akınına uğradı.

Asef Çoban Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kalabalığın büyük çoğunluğunu gençler oluşturdu.

Konuşmasında Türk dilinin önemine vurgu yapan emek Orgeneral Edip Başer, “Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi milli diline ulusal diline sahip çıkmayan bir toplum, bir ulus bir süre sonra özgürlüğünü, bağımsızlığını ve onurlu bir toplum olma özelliğini kaybeder. Büyük Önderin bu sonsuz yaşama başlamasının 76’ıncı yıl dönümünde onu ve Cumhuriyetin inşasında ve bu güne kadar yaşatılmasında kan ve ter dökenleri saygı, minnet ve rahmetle anıyor, değerli hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”dedi.

Kitap imza etkinliğinin ardından Gürün İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gül’den bilgi alan emekli Orgeneral Edip Başer, daha sonra personelle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Nami Çiftçi, Edip Başer onuruna akşam yemeği verdi.